به گزارش خبرنگار مهر، این استان زیبا و باصفا تا سال 76 بخشی از استان مازندران به شمار می آمد اما در سال 76 به صورت استانی مستقل در آمد و شهرستان گرگان به عنوان مرکز این استان برگزیده شد.
مساحت استان گلستان بالغ بر 20437.7 کیلومتر مربع (1.3 درصد از کل مساحت کشور) است، آب و هوای بیشتر مناطق این استان آب و هوای معتدل خزری (مدیترانه ای) بوده ولی جلگه گرگان به لحاظ مجاورت با صحرای ترکمنستان، دوری از دریا و کاهش ارتفاعات، آب و هوای نیمه بیابانی و گرم دارد.
تنوع قومی، قبیله ای، فرهنگی و زبانی رایج، این استان را به عنوان گنجینه ای از فرهنگ و سنن مبدل کرده به گونه ای که بسیاری از پژوهشگران معتقدند، گلستان خود نمونه ای کوچک از ایرانی بزرگ است.
امکان استفاده از ظرفیت های آب و خاک برای توسعه آبزی پروری،فعالیتهای بازرگانی، فرهنگی، هنری و ورزشی با کشورهای آسیانه میانه، برخورداری از مراتع اراضی مستعد و حاصل خیز جنگلهای صنعتی، تجاری و زراعت چوب، برخورداری از مراکز عمده تحقیقاتی و تخصصی علوم کشاورزی و مرکز پرورش و تولید نژادهای اصیل اسب و توان صادرات آنها موقعیتی مناسب برای رونق و سرمایه گذاری را در این استان ایجاد کرده است.
برآیندها نشان می دهد که وقوع پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی افقی تازه برای توسعه و آبادانی در این استان ایجاد کرده است، به گونه ای که بسیاری از زیرساختهای ایجاد شده در منطقه ناشی از خدمات چشمگیر نظام جمهوری اسلامی است.
نگاهی به وضعیت کنونی این استان سبز نشان می دهد که رشد اقدامات انجام شده در این استان قابل مقایسه با سالهای قبل از انقلاب نیست.نگاهی به 11 شاخص توسعه ای گلستان بخشی از اقدامات بزرگی است که در سه دهه گذشته در این استان صورت گرفته است.
تربیت بدنی:
سرانه فضای ورزشی این استان در حال حاضر 63 دهم متر مربع بوده که در دوران طاغوت چنین سرانه ای در منطقه وجود نداشت و از مجموع سرانه ورزش استان، 47 صدم متر مربع در شش سال اخیر ایجاد شده است.
بهره برداری از استادیوم 15 هزار نفری شهدای گرگان، شروع عملیات اجرایی سالن شش هزار نفری گگران و پنج هزار نفری گنبد، عملیات اجرایی پنج مجموعه ورزشی کارگران در سطح استان زا جمله اقدامات انقلاب شکوهمند اسلامی در گلستان است.
بهداشت و تامین اجتماعی:
در این بخش تا پایان سال قبل هزار و 941 پزشک در استان فعالیت داشت که 445 پزشک در شش سال قبل فعال شدند و تعداد تختهای ثابت بیمارستانی استان نیز به دو هزار و 430 تخت رسید و 559 هزار نفر از جمعیت استان نیز تحت پوشش تامین اجتماعی هستند و تعداد 23 پایگاه اورژانس جاده ای اکنون در استان وجود دارد.
آموزش:
نسبت دانشجو به هر 100 هزار نفر جمعیت اکنون در استان چهار هزار و 117 نفر است و این درحالی است که در قبل از انقلاب کمتر از یکصد نفر بوده که اکنون به بیش از 50 هزار نفر رسیده است.
راه اندازی دانشگاه جامع گلستان، تکمیل شش مرکز و راه اندازی پنج دانشگاه پیام نور و راه اندازی دانشگاه جامع علمی و کاربردی در استان تنها محصول کار و تلاش در سالهای اخیر است.
فرهنگ و هنر:
در حال حاضر 27 کتابخانه شهری، 14 کتابخانه روستایی و در مجموع بیش از 80 کتابخانه اعم از مشارکتی، شهری و روستایی و روباز در استان وجود دارد و از نظر تعداد فرستنده های تلویزیونی نیز در حال حاضر بیش از 783 فرستنده در استان وجود دارد.
بهره برداری از مجتمع فرهنگی و دینی ولایت، افتتاح دو مجتمع فرهنگی و هتری در رامیان و آزادشهرف افتتاح چهار باب کتابحانه عمومی در برخی شهررهای استان و شروع عملیات احداث خانه هنر سوره گرگان تنها بخشی از خدمات انقلاب در سالهای اخیر در بخش فرهنگ و هنر گلستان است.
مخابرات:
در حال حاضر ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان 30.48 درصد، ضریب نفوذ تلفن همراه 32 درصد است و توسعه شبکه فیبر نوری و اتصال کلیه شهرهای استان به فیبر نوری، ایجاد دفاتر ICT برای روستاهای دارای حداقل 150 خانوار جمعیت از دیگر دستاوردهاست.
راه اندازی اولین روستای مجهز به سیستم اینترنت بی سیم، ایجاد شهر الکترونیک گرگان و اولین روستای الکترونیکی کشور در قرن آباد از جمله دستاورهای انقلاب در این بخش است.
کشاورزی:
در بعد کشاورزی نیز در حال حاضر سطح زیرکشت محصولات کشاورزی گلستان 694 هزار هکتار و سطح زیرکشت محصولات باغی نیز 38 هزار هکتار، سطح زیرکشت سیستم های نوین آبیاری 31 هزار و 299 هکتار است.
انجام مطالعات اجرای پروژه زهکشی 280 هزار هکتار اراضی کشاورزی و شروع عملیات اجرایی 10 هزار هکتار، احداث شبکه آبیاری و زهکشی تعاونی پیمان و تعاونی سلطانعلی، احداث کشتارگاه صنعتی طیور نوکنده و دلند و احداث بند انحرافی قازانقایه گوشه ای از خدمات انقلاب در بخش کشاورزی گلستان است.
صنعت و معدن:
وجود 22 شهرک و ناحیه صنعتی، سرانه 9.4 متر مربعی زمین صنعتی، 784 واحد فعال صنعتی و 35 معدن، شروع عملیات اجرایی احداث پتروشیمی، احداث کارخانه سیمان پیوند گمیشان، بهره برداری از اولین معدن ید ایران در آق قلا، احداث کارخانه فولاد معراج، احداث کارخانه نورد مینودشت، احداث شهرک هزار هکتاری اترک و احداث منطقه ویژه اقتصادی تنها بخشی از خدمات انقلاب در این بخش است.
راه و ترابری:
در 30 سال گذشته 770 کیلومتر راه های فرعی بهسازی شد که این میزان در قبل از انقلاب صفر بوده است. سالهای قبل از انقلاب پلهای بزرگ در این در 30 سال گذشته 570 دهنه متر پل بزرگ در این استان احداث شده است.
تا سال 57، تنها 470 کیلومتر راه روستایی در این منطقه ایجاد شد که این میزان در حال حاضر به بیش از دو هزار و 482 کیلومتر رسیده است.اکنون در مجموع طول راههای استان گلستان بیش از پنج هزار کیلومتر است.
استان گلستان استانی بکر و مستعد برای توسعه و سرمایه گذاری بوده و بسیاری از تحولات موجود در منطقه سیمای خدمت و تلاش خدمتگزارن انقلاب اسلامی را نمایان می سازد.
پیشینه تاریخی این استان به بیش از 10 هزار سال قبل بازمی گردد و ابوسهل عیسی بن یحیی مسیحی، ابوالقاسم حمزه بن ابراهیم السهمی، فخرالدین اسعد گرگانى و عبدالقاهر جرجانى از جمله مشاهیر و نام آوران عرصه فرهنگ و ادب این سرزمین را تشکیل می دهند که نامشان در تاریخ این منطقه پیوند خورده است.
موقعیت مناسب جغرافیایی در زمینه دسترسی به کریدورهای بین المللی حمل و نقل (شمال و جنوب) و بازارهای آسیای میانه و ارتباط با استان های خراسان، مازندران، سمنان و هم مرز با کشور ترکمنستان، وجود تنوع اقلیمی، وجود توان توسعه صنایع تبدیلی و بسته بندی بخش کشاورزی، بزرگترین مرکز استحصال خاویار و صید ماهیان خاویاری کشور، برخورداری از اکوسیستم های منحصر به فرد خلیج گرگان، تالاب های بین المللی و پارک ملی گلستان از جمله توانمندیهای این استان به شمار می آید.
نظر شما